top of page

Βιωσιμότητα & Οικολογική Συνείδηση!

Το "The Soaphouse" έχει ως κύριο γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Κατ’ επέκταση τόσο τα προϊόντα όσο και ο τρόπος παραγωγής και λειτουργίας μας επικεντρώνονται στην μείωση της χρήσης χημικών καλλυντικών και καθαριστικών σκευασμάτων από τον σύγχρονο άνθρωπο καθώς επίσης και στην μείωση της επιβάρυνσης του πλανήτη με τοξικά απόβλητα και πλαστικό.


Τα τελευταία χρόνια λόγω της αλόγιστης χρήσης και κατανάλωσης αγαθών ο όγκος των σκουπιδιών έχει αυξηθεί δραματικά. Κύριος εχθρός της υπερ-συσσώρευσης σκουπιδιών είναι το πλαστικό, το οποίο χρειάζεται εκατοντάδες χρόνια για να αποικοδομηθεί. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και με πολλές προεκτάσεις στο οικοσύστημα, την κλιματική αλλαγή και τελικά τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του “low waste” ένας συνειδητοποιημένος πολίτης καλείται να κάνει λελογισμένη χρήση καταναλωτικών αγαθών με στόχο την ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών που παράγει.

Flowers on hands

Εμείς ως Soaphouse προσπαθούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στον αγώνα αυτό, καθώς πιστεύουμε πως η κάθε αλλαγή - όσο μικρή κι αν είναι - είναι σημαντική.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, παράγουμε προϊόντα:

  • Από 100% Φυσικές Πρώτες Ύλες

  • Άνυδρα (χωρίς χρήση συντηρητικών ουσιών)

  • Με πρώτες ύλες από Έλληνες κυρίως παραγωγούς και πρώτες ύλες Fair Trade

  • Χωρίς επιβλαβή χημικά συστατικά όπως Parabens (παραβένια), SLS, SLES (συνθετικές επιφανειοδραστικές ουσίες), Silicone (σιλικόνες), Mineral Oils, PEG, Petrolatum/Paraffin Wax (βαζελίνη), Artificial Colorants (τεχνητά χρώματα).

  • Που προκύπτουν από χειροποίητη ελεγχόμενη παραγωγή μικρής κλίμακας

  • Χωρίς Φοινικέλαιο (Palm Oil Free Products)

  • Με οικολογική συνέπεια και υπεύθυνη διαδικασία παραγωγής (Μικρή εκπομπή CO2 σε αντίθεση με τις μεγάλες βιομηχανίες)

  • Για τα οποία δεν πραγματοποιούνται πειράματα σε ζώα


Παράλληλα, κατά τη λειτουργία μας ακολουθούμε τις 4 από τις 5 αρχές γνωστές ως 5RS (η 5η είναι η κομποστοποίηση) για έναν πιο οικολογικό τρόπο παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων μας: Refuse (αρνηθείτε) – Reduce (μειώστε) – Reuse (επαναχρησιμοποιήστε) – Recycle (ανακυκλώστε)


  • REFUSE: Μείωση κατανάλωσης προϊόντων που δεν είναι απαραίτητα (Προϊόντα πολλών χρήσεων & Φυσικές λύσεις ολιστικής φροντίδας της επιδερμίδας με λίγες κατηγορίες προϊόντων)

  • REDUSE: Παραγωγή όσο το δυνατόν λιγότερων σκουπιδιών (Αποφυγή άχρηστης συσκευασίας, αποφυγή πλαστικής συσκευασίας)

  • REUSE: Αντικατάσταση ειδών συσκευασίας μίας χρήσης με επαναχρησιμοποιούμενες & χρήση υπολειμμάτων σαπουνιού κατά τη σαπωνοποίηση με δημιουργικούς τρόπους για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

  • RECYCLE: Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων συσκευασιών και χρήση τόσο ανακυκλωμένων όσο και ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας. Ανακύκλωση χρησιμοποιημένου ελαιολάδου.

Ας κάνουμε όλοι κάθε μέρα ένα μικρό βήμα προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με λιγότερα απορρίματα, γιατί ... There is no planet b!


Μαρία Στριγγλόγιαννη

Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος, BSc, Μελέτη & Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων, MSc

71 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page