top of page

Γιατί να χρησιμοποιήσεις μία φυσική μάσκα προσώπου και ποιός είναι ο σωστός τρόπος χρήσης;

Η φροντίδα του προσώπου μπορεί να εμπλουτιστεί πολύ απλά και φυσικά, εντάσσοντας στη ρουτίνα περιποίησης μία φυσική μάσκα με άργιλο. Οι μάσκες αργίλου καθαρίζουν σε βάθος και καταπραΰνουν την επιδερμίδα, απομακρύνουν το περίσσειο σμήγμα, ενώ ταυτόχρονα τονώνουν την επιδερμίδα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και προσφέρουν αποτοξίνωση και λάμψη που διαρκεί.


Οι μάσκες μας έχουν ως βάση την πούδρα ρυζιού, η οποία δρα μαλακτικά και κάνει την επιδερμίδα πιο λεία και λαμπερή ενώ ταυτόχρονα δρα αντιγηραντικά, απαλύνει λεπτές γραμμές και βοηθά σε θέματα φλεγμονών ακμής.



Στο #TheSoaphouse έχουμε δημιουργήσει δύο μάσκες προσώπου που καλύπτουν κάθε ανάγκη.


Η Banana, Matcha & Green Clay Face Mask είναι ιδανική για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Στοχεύει στον βαθύ καθαρισμό και την αποτοξίνωση της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα τη θρέφει σε βάθος. Είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρύπων της ατμόσφαιρας, στην απορρόφηση της λιπαρότητας, στη ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος και στη συνολική τόνωση της επιδερμίδας. Το πράσινο τσάι Μάτσα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, σελήνιο, χρώμιο και μαγνήσιο. Βοηθά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την υπεριώδη ακτινοβολία και τα χημικά προϊόντα που απορροφά η επιδερμίδα μας. Η σκόνη μπανάνας, επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες, θρέφει και μαλακώνει την επιδερμίδα.


Η Cranberry, Damask Rose & Pink Clay Face Mask είναι ιδανική για ξηρές και ευαίσθητες ή ώριμες επιδερμίδες. Στοχεύει στον καθαρισμό και την τόνωση της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα τη θρέφει σε βάθος. Πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρύπων της ατμόσφαιρας, στην αποτοξίνωση και την συνολική τόνωση της επιδερμίδας καθώς και στην πρόληψη των ερεθισμών. Τα cranberries είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες, φλαβονοειδή, κερκετίνη και τανίνες συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιβλαβών ελευθέρων ριζών που οδηγούν στη γήρανση της επιδερμίδας. Το ρόδο Δαμασκού καθαρίζει, αναζωογονεί και μαλακώνει την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση ερεθισμών και κοκκινίλων και ευρέως γνωστό για την αντιγηραντική του δράση.


Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τη Φυσική Μάσκα Αργίλου σε σκόνη:


Tip #1 - Χρησιμοποίησε γυάλινα, ξύλινα ή κεραμικά σκεύη για την ανάμειξη


Τα μεταλλικά σκεύη μπορεί να αντιδράσουν με τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται φυσικά στις αργίλους και λειτουργούν καθαριστικά και αποτοξινωτικά για την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να μειωθεί η αποτελεσματικότητα της μάσκας. Για να αποφύγεις κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποίησε γυάλινα, ξύλινα, πλαστικά ή κεραμικά σκεύη για την ανάμειξη.


Tip #2 - Μην αφήσεις τη μάσκα να στεγνώσει εντελώς


Εφάρμοσε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα, άφησέ τη να δράσει για 3-7 λεπτά και αφαίρεσέ τη με χλιαρό νερό. Αν μετά την αφαίρεσή της παρατηρηθεί μια ελαφριά ερυθρότητα, αυτή είναι παροδική και οφείλεται στη φυσιολογική αύξηση της κυκλοφορίας που προκαλείται από την άργιλο. Ταυτόχρονα η αύξηση αυτή είναι που συμβάλει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας.


Tip #3 - Ενίσχυσε τη μάσκα με δραστικά συστατικά


Εάν η επιδερμίδα σου είναι πολύ λιπαρή και χρειάζεται βαθύτερο καθαρισμό, ανάμειξε τη μάσκα με λίγο μηλόξυδο ή πράσινο τσάι. Εάν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ξηρή και χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση ανάμειξε τη μάσκα με κάποιο έλαιο προσώπου, με λίγο μέλι ή γιαούρτι. Σε κάθε περίπτωση, προσθέτοντας δραστικά φυσικά συστατικά στο μείγμα της μάσκας σου ενισχύεις τις ιδιότητές της.

Για να ενισχύσεις τις ιδιότητες της μάσκας σου πρόσθεσε κάποιο έλαιο, αφέψημα, ανθόνερο, μέλι, γιαούρτι, ή μηλόξηδο στο μείγμα.

Tip #4 - Κάνε απαλή απολέπιση


Η πούδρα ρυζιού που περιέχουν οι μάσκες του The Soaphouse προσφέρει το πλεονέκτημα της απολεπιστικής δράσης. Καθώς ξεβγάζεις με χλιαρό νερό τη μάσκα, κάνε απαλό μασάζ απολεπίζοντας την επιδερμίδα σου, απομακρύνοντας αποτελεσματικότερα νεκρά κύτταρα και ρύπους.


Tip #5 - Εφάρμοσε στον κατάλληλο χρόνο


Εφάρμοσε τη μάσκα μία με δύο φορές την εβδομάδα και όχι συχνότερα. Η έντονα καθαριστική δράση της αργίλου μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα της επιδερμίδας μετά από υπερβολική χρήση.


Ελπίζουμε να σου φάνηκαν χρήσιμες οι πληροφορίες μας. Οι μάσκες του The Soaphouse συνοδεύονται από ξύλινο κουταλάκι ανάδευσης και αναλυτικές οδηγίες χρήσης στο πίσω μέρος στην προσπάθειά μας να κάνουμε την όλη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη, διασκεδαστική αλλά και αποτελεσματική!


Μαρία Στριγγλόγιαννη Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος, BSc,

Μελέτη & Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων, MSc

44 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page